четвер, 8 серпня 2024 р.

 День Повітряних сил Збройних сил України відзначається щороку в першу неділю серпня. Відповідно, у 2024 році цей день припадає на 4 серпня.

Загалом, початком зародження Повітряних сил України можна  вважати період Української Народної Республіки (1917-1921), коли були сформовані перші авіаційні підрозділи. Протягом радянського періоду українські льотчики служили у складі ВПС СРСР, набуваючи цінного досвіду та майстерності, зокрема під час  участі у Другій світовій війні.

Після проголошення незалежності України в 1991 році розпочався процес формування власних Повітряних сил. Важливою віхою стало 2 серпня 1997 року, коли був виданий Указ Президента України про встановлення Дня Військово-повітряних сил України, який спочатку відзначався 1 серпня.

У 2004 році відбулася значна реорганізація: Військово-Повітряні сили та Війська Протиповітряної оборони об'єдналися в єдиний вид Збройних сил – Відповідно, це призвело до необхідності переглянути дату святкування, а також скасувати День Військ Протиповітряної оборони. Тому 27 червня 2007 року Президент України підписав Указ №579/2007, яким встановив нову дату святкування – першу неділю серпня.

З того часу День Повітряних сил нагадує про незамінність цього роду військ та віддає належну повагу до професіоналізму і мужності військових авіаторів.

Горбанівська філія Агрономічного ЦКіД вітає  тих, хто боронив та боронить повітряний простір української держави, що особливо важливо зараз, в умовах постійних повітряних атак з боку росії.

В бібліотеці філії  запропоновано для перегляду виставку «Збройні сили України – слава, гордість, міць країни».

 
 
 

 
           
              



Немає коментарів:

Дописати коментар