пʼятниця, 27 січня 2017 р.


22 січня 1918 року , Центральна Рада проголосила Четвертий універсал, у якому підкреслювалося, що віднині Українська Народна Республіка стала самостійною, незалежною, вільною, суверенною державою українського народу. Цей день ввійшов до національного календаря, як велике державне свято- День Соборності та Свободи України.  Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки  і Західноукраїнської Народної Республіки.
До цієї дати в бібліотеці відбувся тематичний вечір " Вона -наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна". Ведучі ознайомили глядачів з історією виникнення свята, діти виконали пісні та вірші про Україну , а також переглянули відео презентацію " Акт злуки: відтворення історичної правди". Доповненням до заходу стала тематична виставка " Соборна Україна: від ідеї до життя".







 29 січня - День пам'яті героїв Крут. Відзначається щорічно в день, коли біля селища Крути в 1918 році відбувся бій між більшовицькою армією та загоном київських студентів і бійців вільного козацтва. В бібліотеці підготовлено виставку для юнацтва " Мужність приречена на безсмертя". Відвідувачі мають змогу ознайомитися з трагічними подіями січня 1918 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар