пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

 

До 105-ої річниці від дня народження Василя Сухомлинського, видатного  українського педагога, публіциста, дитячого письменника, поета, заслуженого вчителя в бібліотеці Горбанівської філії Агрономічного ЦКтаД пройшла виховна година "Все починається з добра, все починається з любові". В своїй творчій і педагогічній діяльності великої уваги Василь Олександрович приділяв дітям та їх вихованню. Ставив і розв'язував проблему формування в молоді національного й естетичного світогляду. Про один із шляхів успішного розв'язання цієї проблеми він писав, що у душі дітей мають увійти найкращі народні традиції та стати святим законом, бо не можна уявити народ без імені, без пам'яті, без історії. 

В дусі українських культурно-історичних традицій вчитель констатував, що мудрість є найважливішою прикметою людини. У його працях часто знаходимо вислови «мудра людська любов», «мудрість жити», «гідність — це мудрість тримати себе в руках». Педагог цілеспрямовано формував у кожного вихованця вміння бути маленьким філософом, осмислювати світ через красу природи.

Для нього формування естетичного почуття дитини, її емоційної культури — було основним завданням гуманістичного виховання. А сприйняття й осмислення прекрасного — основа естетичної культури, без якої почуття лишаються глухими до всього високого й благородного.




















Немає коментарів:

Дописати коментар