понеділок, 16 листопада 2020 р.

 Знайомтесь: Андрій Кокотюха.

 Для поціновувачів сучасної української літератури пропоную твори відомого українського письменника, сцинариста, журналіста Андрія Кокотюхи, якому 17 листопада виповнюється 50 років. 


Автор понад 50 художніх, документальних, та науково - популярних книжок. За його романами знімають художні фільми. Кілька років поспіль Андрій Кокотюха входить до топ- 10 авторів, чиї твори є лідерами продажу в Україні. За що відзначений як " Золотий письменник" ( 2012). Неодноразовий лауреат Гран - прі ( 2006) міжнародного конкурсу " Коронація слова". 

Запрошую поринути в дивовижний світ сучасної української літератури представником якої є Андрій Кокотюха. 

" Адвокат з Личаківської" - перший із нового циклу ретродетективів Андрія Кокотюхи, місцем дії, якого є старовинне місто  Львів. Початок хх століття, 1908рік. Молодий киянин Клим Кошовий дивом вирвався з тюрми й тікає від переслідувань царської влади до Львова. І саме з відси починаються пригоди молодого чоловіка. 


                                                        
" Привид з Валової" _ друга книга серії " Ретророман". Львів . 1919 рік. У кишені трупа знайденого у будинку на вулиці Валовій, виявили візитівку Клима Кошового, Смерть сталася за досить дивних обставин, хоча офіційно це нещасний випадок. Але той дім  має у Львові недобру славу. Кажуть , у ньому вже сто років блукає привид Чорної пані... 


                                     
  " Автомобіль із Пекарської".  - наступна книга серії . Львів ,1911 рік. У центрі міста, на вулиці Пекарській, у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою доньку нафтового магната. У вбивстві підозрюють її таємного коханця. Це - Густав Сілезький, один з королів злочинного світу, Він може довести свою невинність. Та докази готовий довірити лише одній людині - Климові Кошовому... 

                                                   

Цікаві пригоди вас очікують в новому романі Андрія Кокотюхи " Пророчество".  Пророчиця передбачила смерть бізнесмена - і наступного ранку його знайшли мертвим... За цю справу , сповнену таємниць, взявся оперативник Сергій Горілий. 



Не менш захоплевим є роман А, Кокотюхи " Аномальная зона" . Після чорнобильської аварії майже всіх жителів села Підлісне, що в Житомирській області, переселили. Однак через багато років вимерле село із зони відчудження нагадує про себе - там раптом починають відбуватися незрозумілі події. Колишні мешканці дивним чином знову опиняються в селі і... зникають. Потім вони повертаються, але не пам'ятають жодної хвилини відтоді, як їх поглинула аномальна зона ...


 Перегортаючи сторінку за сторінкою , хочеться відкласти всі свої справи та дізнатися чим закінчиться кожен з романів А. Кокотюхи.
Це  невеличкий доробок творів  відомого письменника, який може запропонувати читачам наша бібліотека. Читайте та насолуджуйтесь гарними книжками. 






Немає коментарів:

Дописати коментар