четвер, 4 квітня 2024 р.

 


Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. А починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначаємо і ми, українці. Головна його мета – показати важливість та підтримати самобутність кожної окремої мови світу. Адже недаремно кажуть, що без мови нація помирає, тому що в ній міститься культура і історія цілої держави. В ці важкі часи українцям як ніколи важливо підтримувати свою рідну мову словом, віршем, піснею. 
Цей день обов'язково присвятіть вивченню історії та розвитку мови, вшануванню видатних мовознавців та письменників, а також для вивчення та розвитку різноманітних мовних традицій.
Бібліотекою Горбанівської філії Агрономічного ЦКтаД проведено з дітьми мовний калейдоскоп "Грамоті вчиться завжди знадобиться", доповненням до заходу оформлена виставка "Співуча, калинова - наша українська мова "



  
                               
   

                                                            
 







Немає коментарів:

Дописати коментар